Restauracja Biancas

Restauracja

Restauracja czynna od poniedziałku do soboty w godzinach 11:00 -21:00. W niedzielę od 12:00 do 19:00

Dziś Szef Kuchni poleca Kapuśniak oraz polędwiczka wieprzowa z grilla z sosem pieprzowym, ziemniaki gniecione ze szczypiorkiem i pieczoa cebulka

ZDROWO ŚWIEŻO SMACZNIE

Restauracja Biancas to połączenie wyjątkowej atmosfery z wyśmienitą kuchnią. Z myślą o naszych Gościach stworzyliśmy restaurację, która jest idealnym miejscem na spotkania w gronie rodzinnym, znakomite wesela, biznesowe lunche czy inne niepowtarzalne przyjęcia. Każda impreza jest organizowana z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klientów - chętnie podejmujemy się nietypowych wyzwań! 

W czym tkwi sekret naszej restauracji? 

Doskonałe propozycje Szefa Kuchni Sebastiana Pokojskiego cieszą najbardziej wymagających smakoszy. W naszej restauracji możesz liczyć na prawdziwą kulinarną ucztę - smak oraz estetyka podania przestawek, zup, dań głównych i deserów, z pewnością Cię nie zawiedzie, a może pozytywnie zaskoczyć. Dbamy o wysoką jakość naszych dań, dlatego używamy wyłącznie świeżych składników i aromatycznych przypraw, które umiejętnie ze sobą komponujemy. 

Naszym atutem jest również niepowtarzalny klimat i aranżacja wnętrz, dopowiadająca aktualnym trendom. O obsługę Gości restauracji dbają doświadczeni i życzliwi kelnerzy, którzy zawsze polecą najlepsze perełki z naszego menu zgodnie z preferencjami. Zapewniamy także bogaty wybór win. Warto wspomnieć również o tym, że ceny dań są przystępne, dzięki czemu można najeść się do syta i nie zdziwić na widok rachunku.  

Menu

Zakąski

-Śledzik w oleju 15 zł

-Śledzik po kaszubsku 15 zł

-Tatar wołowy 25 zł

Podany z kaparami, ogórkiem konserwowym, pieczarkami,

cebulą szalot oraz żółtko jaja przepiórczego

Zupy

-Zupa dnia (prosimy spytać kelnera) 8 zł

-Rosół 8 zł

Tradycyjny rosół z makaronem

-Żurek 12 zł

Z dodatkiem maślanki, białej kiełbasy, jajka i ziemniaków

Dania Główne

-Danie dnia z zupą 24 zł

-Żeberka BBQ 30 zł

Żeberka z pieca w sosie BBQ, podane

Z ziemniakami opiekanymi i sałatką z parmezanem

 

-Kotlet De Volaille 30 zł

Z masłem w panierce, podany z frytkami i zestawem surówek

 

-Golonka  38 zł

golonka wieprzowa marynowana w chrzanie

Podana z kapustą zasmażaną, ziemniakami opiekanymi

I ciemnym sosem własnym

 

-Gołąbki z dzika 28 zł

2 szt faszerowane dziczyzną, podane z sosem myśliwskim

Oraz ziemniakami po wiejsku.

 

-Policzki wołowe 34 zł

policzki wołowe w sosie z wiśniami podane z puree

Ziemniaczanym, pieczoną cebulą i piklowanym

Żółtym burakiem

 

-Pierś z kurczaka w jogurtowym carry 30 zł

piers z kurczaka w jogurtowym carry z zielonym groszkiem

w towarzystwie kruszonych ziemniaków z palonym masłem oraz karmelizowaną marchewką

Ryby

-Łosoś z sosem szafranowym 37 zł

Podany z porem duszonym w białym winie oraz kruszone

Ziemniaki z palonym masłem

 

-Dorsz z salsą z mandarynek 32 zł

Filet z dorsza, salsa z mandarynek i świeżego ogórka z kolendrą

Podany z puree z kalafiora i pieczonym ziemniakiem

Danie wegetariańskie

-risotto grzybowe 25 zł

z parmezanem i jajkiem posche

Dania dla dzieci

-Fileciki z kurczaka w panierce 25 zł

Podane z frytkami i marchewką

Sałatki

-Sałatka Cezar 25 zł

Grilowana pierś z kurczaka, bekon, grzanki, parmezan.

Desery

-Gelato (Deser w stylu włoskim wykonany z najwyższej jakości produktów regionalnych 17 zł

-Fondant czekoladowy na ciepło 18 zł

z wiśniami i z lodami z maślanki

-Sernik nowojorski                    8 zł

-ciasto marchewkowe               8 zł

-Kompot z owoców                   8 zł

 

Zapraszamy