Restauracja

Restauracja Biancas

Restauracja Biancas to połączenie wyjątkowej atmosfery z wyśmienitą kuchnią. Z myślą o naszych Gościach stworzyliśmy restaurację, która jest idealnym miejscem na spotkania w gronie rodzinnym, znakomite wesela, biznesowe lunche czy inne niepowtarzalne przyjęcia. Każda impreza jest organizowana z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klientów – chętnie podejmujemy się nietypowych wyzwań! 

W czym tkwi sekret naszej restauracji?

Doskonałe propozycje Szefa Kuchni Sebastiana Pokojskiego cieszą najbardziej wymagających smakoszy. W naszej restauracji możesz liczyć na prawdziwą kulinarną ucztę – smak oraz estetyka podania przestawek, zup, dań głównych i deserów, z pewnością Cię nie zawiedzie, a może pozytywnie zaskoczyć. Dbamy o wysoką jakość naszych dań, dlatego używamy wyłącznie świeżych składników i aromatycznych przypraw, które umiejętnie ze sobą komponujemy.

Naszym atutem jest również niepowtarzalny klimat i aranżacja wnętrz, dopowiadająca aktualnym trendom. O obsługę Gości restauracji dbają doświadczeni i życzliwi kelnerzy, którzy zawsze polecą najlepsze perełki z naszego menu zgodnie z preferencjami. Zapewniamy także bogaty wybór win. Warto wspomnieć również o tym, że ceny dań są przystępne, dzięki czemu można najeść się do syta i nie zdziwić na widok rachunku.

Menu

Dania główne

  • Danie dnia z zupą 24 zł
  • Żeberka BBQ, Żeberka z pieca w sosie BBQ, podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką z parmezanem 30 zł
  • Kotlet De Volaille z masłem w panierce, podany z frytkami i zestawem surówek 30 zł
  • Golonka wieprzowa marynowana w chrzanie, podana z kapustą zasmażaną, ziemniakami opiekanymi i ciemnym sosem własnym 38 zł
  • Gołąbki z dzika 2 szt faszerowane dziczyzną, podane z sosem myśliwskim oraz ziemniakami po wiejsku 28 zł
  • Policzki wołowe w sosie z wiśniami podane z puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą i piklowanym z zółtym burakiem 34 zł
  • Pierś z kurczaka w jogurtowym carry z zielonym groszkiem w towarzystwie kruszonych ziemniaków z palonym masłem oraz karmelizowaną marchewką 30 zł

Zakąski

  • Śledzik w oleju 15 zł
  • Śledzik po kaszubsku 15 zł
  • Tatar wołowy podany z kaparami, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą szalot oraz żółtko jaja przepiórczego 25 zł

Ryby

  • Łosoś z sosem szafranowym, podany z porem duszonym w białym winie oraz kruszone ziemniaki z palonym masłem 37 zł
  • Dorsz z salsą z mandarynek, filet z dorsza, salsa z mandarynek i świeżego ogórka z kolendr podany z puree z kalafiora i pieczonym ziemniakiem 32 zł

Zupy

  • Zupa dnia (prosimy spytać kelnera) 8 zł
  • Tradycyjny rosół z makaronem 8 zł
  • Żurek z dodatkiem maślanki, białej kiełbasy, jajka i ziemniaków 12 zł

Sałatki

  • Sałatka Cezar, grilowana pierś z kurczaka, bekon, grzanki, parmezan. 25 zł

Danie dla dzieci

  • Fileciki z kurczaka w panierce, podane z frytkami i marchewką 25 zł

Danie wegetariańskie

  • Risotto grzybowe z parmezanem i jajkiem posche 25 zł

Desery

  • Gelato (Deser w stylu włoskim wykonany z najwyższej jakości produktów regionalnych 17 zł
  • Fondant czekoladowy na ciepło z wiśniami i z lodami z maślanki 18 zł
  • Sernik nowojorski 8 zł
  • Ciasto marchewkowe 8 zł
  • Kompot z owoców 8 zł

Galeria

Wykonanie: