ul.Żeromskiego 9, 81-198 Kosakowo
Polish PL English EN German DE Russian RU Swedish SV
Polish PL English EN German DE Russian RU Swedish SV

Restauracja

Restauracja Biancas w Kosakowie

Restauracja Biancas oferuje połączenie wyjątkowej atmosfery z wyśmienitą kuchnią. Zapewniamy klimatyzowaną salę, doświadczonych kelnerów oraz pyszne dania. Zapraszamy!

Oferta

Z myślą o naszych gościach stworzyliśmy restaurację, która jest idealnym miejscem na:

  • spotkania w rodzinnym gronie,
  • znakomite wesela,
  • lunche biznesowe,
  • walentynki i inne przyjęcia okolicznościowe.

Oferujemy także komfortowe pokoje w Kosakowie, które są idealne zarówno dla gości weselnych, turystów, jak i biznesmenów w delegacji. Każda impreza jest organizowana z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klientów – chętnie podejmujemy się nietypowych wyzwań! 

W czym tkwi sekret naszej restauracji?

Szefem kuchni jest Sebastian Pokojski, którego doskonałe dania ucieszą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

W restauracji Biancas gwarantujemy prawdziwą kulinarną ucztę. Smak zup, dań głównych i deserów pozytywnie zaskakuje.

Wiemy też, że wygląd się liczy, dlatego przystawki i inne potrawy zawsze podajemy estetycznie. Dbamy o wysoką jakość jedzenia, dlatego używamy wyłącznie świeżych składników i aromatycznych przypraw, które umiejętnie ze sobą komponujemy.

Naszymi atutami są również niepowtarzalny klimat i aranżacja wnętrz odpowiadająca aktualnym trendom. O obsługę gości restauracji dbają doświadczeni i życzliwi kelnerzy, którzy zawsze polecą najlepsze pozycje z menu zgodnie z preferencjami klienta. Zapewniamy także bogaty wybór win. Gwarantujemy przystępne ceny, dzięki czemu można najeść się do syta i nie zdziwić się na widok rachunku.

Menu

Dania główne

  • Danie dnia z zupą 28 zł
  • Żeberka BBQ, Żeberka z pieca w sosie BBQ, podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką z parmezanem 30 zł
  • Kotlet De Volaille z masłem w panierce, podany z frytkami i zestawem surówek 30 zł
  • Golonka wieprzowa marynowana w chrzanie, podana z kapustą zasmażaną, ziemniakami opiekanymi i ciemnym sosem własnym 38 zł
  • Gołąbki z dzika 2 szt faszerowane dziczyzną, podane z sosem myśliwskim oraz ziemniakami po wiejsku 28 zł
  • Policzki wołowe w sosie z wiśniami podane z puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą i piklowanym z zółtym burakiem 34 zł
  • Pierś z kurczaka w jogurtowym carry z zielonym groszkiem w towarzystwie kruszonych ziemniaków z palonym masłem oraz karmelizowaną marchewką 30 zł

Zakąski

  • Śledzik w oleju 15 zł
  • Śledzik po kaszubsku 15 zł
  • Tatar wołowy podany z kaparami, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą szalot oraz żółtko jaja przepiórczego 25 zł

Ryby

  • Łosoś z sosem szafranowym, podany z porem duszonym w białym winie oraz kruszone ziemniaki z palonym masłem 37 zł
  • Dorsz z salsą z mandarynek, filet z dorsza, salsa z mandarynek i świeżego ogórka z kolendr podany z puree z kalafiora i pieczonym ziemniakiem 32 zł

Zupy

  • Zupa dnia (prosimy spytać kelnera) 8 zł
  • Tradycyjny rosół z makaronem 8 zł
  • Żurek z dodatkiem maślanki, białej kiełbasy, jajka i ziemniaków 12 zł

Sałatki

  • Sałatka Cezar, grilowana pierś z kurczaka, bekon, grzanki, parmezan. 25 zł

Danie dla dzieci

  • Fileciki z kurczaka w panierce, podane z frytkami i marchewką 25 zł

Danie wegetariańskie

  • Risotto grzybowe z parmezanem i jajkiem posche 25 zł

Desery

  • Gelato (Deser w stylu włoskim wykonany z najwyższej jakości produktów regionalnych 17 zł
  • Fondant czekoladowy na ciepło z wiśniami i z lodami z maślanki 18 zł
  • Sernik nowojorski 8 zł
  • Ciasto marchewkowe 8 zł
  • Kompot z owoców 8 zł

Galeria

Wykonanie: