ul.Żeromskiego 9, 81-198 Kosakowo
Polish PL English EN German DE Russian RU Swedish SV
Polish PL English EN German DE Russian RU Swedish SV

Restauracja

Restauracja Biancas

Restauracja Biancas to połączenie wyjątkowej atmosfery z wyśmienitą kuchnią. Z myślą o naszych Gościach stworzyliśmy restaurację, która jest idealnym miejscem na spotkania w gronie rodzinnym, znakomite wesela, biznesowe lunche czy inne niepowtarzalne przyjęcia. Każda impreza jest organizowana z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klientów – chętnie podejmujemy się nietypowych wyzwań! 

W czym tkwi sekret naszej restauracji?

Doskonałe propozycje Szefa Kuchni Sebastiana Pokojskiego cieszą najbardziej wymagających smakoszy. W naszej restauracji możesz liczyć na prawdziwą kulinarną ucztę – smak oraz estetyka podania przestawek, zup, dań głównych i deserów, z pewnością Cię nie zawiedzie, a może pozytywnie zaskoczyć. Dbamy o wysoką jakość naszych dań, dlatego używamy wyłącznie świeżych składników i aromatycznych przypraw, które umiejętnie ze sobą komponujemy.

Naszym atutem jest również niepowtarzalny klimat i aranżacja wnętrz, dopowiadająca aktualnym trendom. O obsługę Gości restauracji dbają doświadczeni i życzliwi kelnerzy, którzy zawsze polecą najlepsze perełki z naszego menu zgodnie z preferencjami. Zapewniamy także bogaty wybór win. Warto wspomnieć również o tym, że ceny dań są przystępne, dzięki czemu można najeść się do syta i nie zdziwić na widok rachunku.

Menu

Dania główne

  • Danie dnia z zupą 28 zł
  • Żeberka BBQ, Żeberka z pieca w sosie BBQ, podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką z parmezanem 30 zł
  • Kotlet De Volaille z masłem w panierce, podany z frytkami i zestawem surówek 30 zł
  • Golonka wieprzowa marynowana w chrzanie, podana z kapustą zasmażaną, ziemniakami opiekanymi i ciemnym sosem własnym 38 zł
  • Gołąbki z dzika 2 szt faszerowane dziczyzną, podane z sosem myśliwskim oraz ziemniakami po wiejsku 28 zł
  • Policzki wołowe w sosie z wiśniami podane z puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą i piklowanym z zółtym burakiem 34 zł
  • Pierś z kurczaka w jogurtowym carry z zielonym groszkiem w towarzystwie kruszonych ziemniaków z palonym masłem oraz karmelizowaną marchewką 30 zł

Zakąski

  • Śledzik w oleju 15 zł
  • Śledzik po kaszubsku 15 zł
  • Tatar wołowy podany z kaparami, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą szalot oraz żółtko jaja przepiórczego 25 zł

Ryby

  • Łosoś z sosem szafranowym, podany z porem duszonym w białym winie oraz kruszone ziemniaki z palonym masłem 37 zł
  • Dorsz z salsą z mandarynek, filet z dorsza, salsa z mandarynek i świeżego ogórka z kolendr podany z puree z kalafiora i pieczonym ziemniakiem 32 zł

Zupy

  • Zupa dnia (prosimy spytać kelnera) 8 zł
  • Tradycyjny rosół z makaronem 8 zł
  • Żurek z dodatkiem maślanki, białej kiełbasy, jajka i ziemniaków 12 zł

Sałatki

  • Sałatka Cezar, grilowana pierś z kurczaka, bekon, grzanki, parmezan. 25 zł

Danie dla dzieci

  • Fileciki z kurczaka w panierce, podane z frytkami i marchewką 25 zł

Danie wegetariańskie

  • Risotto grzybowe z parmezanem i jajkiem posche 25 zł

Desery

  • Gelato (Deser w stylu włoskim wykonany z najwyższej jakości produktów regionalnych 17 zł
  • Fondant czekoladowy na ciepło z wiśniami i z lodami z maślanki 18 zł
  • Sernik nowojorski 8 zł
  • Ciasto marchewkowe 8 zł
  • Kompot z owoców 8 zł

Galeria

Wykonanie: